Veerpont Pieterpad in de winter uit de vaart

Als het aan Kievits Veerdiensten ligt, vaart het fiets- en voetveer tussen Pannerden en Millingen vanaf 2023 niet meer in de herfst en winter. Het veer vaart dit jaar nog tot en met 24 december, om vervolgens drie maanden naar de kant te gaan. Vanaf 1 april 2023 kunnen fietsers en wandelaars de veerverbinding weer gebruiken.

Het bedrijf kreeg van de oevergemeenten Berg en Dal en Zevenaar elk jaar een bijdrage om de wintermaanden door te komen als er een verminderd aanbod van passagiers is. Maar die overeenkomst is dit jaar afgelopen.

Kievit heeft de gemeenten om een hoger bedrag gevraagd, omdat het bedrijf de laatste tijd veel kosten heeft gemaakt – zo is de vaarroute uitgebaggerd – maar de gemeenten willen daar voor komend jaar niet in meegaan. Hoe dat voor de jaren erna eruitziet, is niet bekend.

Pieterpad

De pont is een onderdeel van een aantal belangrijke fiets- en wandelroutes, waaronder het Pieterpad. Het vormt de oversteek van de Rijn. Fietsers moeten daardoor omrijden en wandelaars een andere route kiezen. De organisatie achter het Pieterpad onderzoekt op dit moment alternatieve routes, bijvoorbeeld via de bruggen bij Emmerich (door Duitsland) of Nijmegen.

(18 december 2022)