Veerponten uit de vaart vanwege coronavirus

Als gevolg van de Coronamaatregelen hebben diverse exploitanten besloten om in 2021 hun ve(e)r(en) nog niet in de vaart te brengen. Onderstaand een overzicht van de veren die niet varen voor zover dat bij ons bekend is. Ontbreekt een veer in dit overzicht, stuur dan een mail naar webmaster@veerponten.nl

Noord-Nederland

Lauwersoog-Suyderoog

Oost-Nederland

Zwartsluis Museum-Jachthaven

West-Nederland

Oud Ade-Kaag
Dordrecht Biesboschcentrum-Dordrecht Ottersluis
Dordrecht Biesboschcentrum-Griendmuseumpad

 

Beperkt aantal passagiers

Veren die in de vaart zijn hanteren soms een maximum aantal passagiers op de pont, stellen contactloos/pin-betalen verplicht en/of varen volgens een afwijkend schema (ivm met beperkt passagiersaanbod). Deze afwijkende vaarschema’s zijn niet verwerkt in de vaarinformatie op deze website!

Zo heeft het Dommerholtveer (Gorssel-Wilp) op het dek 6 vakken uitgezet om de 1,5 meter afstand te handhaven en maximaal 12 personen over te zetten. Koppels staan met z’n tweeën in een vak. Zitten er solitaire fietsers tussen dan kunnen per overtocht minder mensen worden overgezet.

Mondkapje

Een aantal exploitanten stelt voor passagiers op de veerpont het dragen van een mondkapje verplicht of is een mondkapje gewenst.

Let op:

We hebben ons bij de samenstelling gebaseerd op websites en meldingen van exploitanten en passanten. We vragen u ons te helpen dit overzicht zo compleet mogelijk te maken. Stuur e-mail met de pont(en) die volgens u niet vaart of varen naar webmaster@veerponten.nl

Als u weet dat een veer uit dit overzicht weer in de vaart is, dan horen wij dat ook graag. Bij voorbaat dank.

NB: Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.