Donatie

U kunt de Vereniging Vrienden van de Veerponten steunen met een donatie.

Selecteer hieronder het bedrag aan dat u eenmalig wilt doneren. Klik vervolgens op de button Doneer en maak via iDeal of Sepa veilig en vertrouwd uw donatie over. Wij bedanken u hartelijk voor uw steun.

Belastingaftrek gift?

Uw eenmalige gift is, omdat wij een “ANBI” goedgekeurde vereniging zijn, mogelijk aftrekbaar. Als al uw giften in een jaar samen meer zijn dan 1% van uw drempelinkomen met een minimum van € 60. Wat u meer hebt gedoneerd dan dit drempelbedrag, mag u aftrekken. Het drempelinkomen is het totaal van uw inkomsten en aftrekposten in box 1, 2 en 3, maar zonder uw persoonsgebonden aftrek.

U kunt ook kiezen voor een periodieke gift aan ons. Deze is, los van uw inkomen, geheel aftrekbaar als u die met ons vastlegt voor ten minste vijf jaar. Zie veerponten.nl/vereniging/anbi. Daar vindt u ook de link naar de Belastingdienst. U betaalt door giften afhankelijk van uw hoogste belastingschijf minder belasting, omdat uw inkomen lager wordt vastgesteld. Als u geen aangifte doet, profiteert u niet van de aftrekbaarheid van giften.

a

 

ANBI-status

Omdat de Vereniging Vrienden van de Veerponten door de Belastingdienst is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), kunt u uw bijdrage aan de vereniging als gift aftrekken voor uw inkomstenbelasting.

Wilt u de ANBI-status controleren bij de Belastingdien

Hieronder vindt u een afdruk van de website van de Belastingdienst.st, ga dan naar www.belastingdienst.nl.

Vul daar in bij instelling ‘Voetveren’ (dus zonder het woord ‘Vereniging van’ ervoor)
Vul daar in bij Vestigingsplaats : ‘Amsterdam’.
Klik op ‘Zoek’