Over ons

Vereniging Vrienden van de Voetveren

De landelijke vereniging Vrienden van de Voetveren wil voet-/fietsveren (pontjes) in Nederland in de vaart houden en er voor zorgen dat pontjes terugkomen waar ze verdwenen zijn.

De vereniging bestaat sinds 1982, heeft zo’n 2000 leden, werkt alleen met vrijwilligers, zonder overheidssubsidie, en heeft er mede voor gezorgd dat het aantal veerpontjes de laatste 30 jaar drie keer zo groot geworden is. Elk jaar komen er pontjes bij, vaak met steun van de vereniging.

Een goedlopende veerdienst wordt niet zo gauw wegbezuinigd: daarom zorgen wij er voor dat veerverbindingen opgenomen worden in wandel- en fietsroutes. We steunen plaatselijke initiatieven, hebben contact met de diverse overheden en zorgen dat pontjes voor het voetlicht verschijnen krijgen o.a. door het onderhouden van deze website.

Door het lidmaatschap laag te houden (€ 5,- per jaar), kan iedereen Vriend(in) van de Voetveren worden. U kunt ons ook donatie geven.

Fietsers stappen aan boord van de Rufus

Het seizoenspontje Rufus, tussen Broek en Broeksloterpolder (Fr,  foto: John Ruiter, mei 2020)

Beleidsplan

Beleidsplan 2019-2023 Vereniging Vrienden van de Voetveren

Meerjarenprogramma

Meerjarenprogramma Vereniging Vrienden van de Voetveren

Begroting

Begroting 2021 -vastgesteld op ALV 2021

Informatiefolder

We hebben een informatiefolder die meer informatie over onze vereniging geeft en vertelt hoe u bijvoorbeeld lid kunt worden. Exploitanten/vrijwilligers kunnen bij het secretariaat meer folders aanvragen, bijvoorbeeld om het onder passagiers te verspreiden.

Folder Vereniging Vrienden van de voetveren (2020)