Fietstochten

Fietsen in Zeeland

Tussen de vertrekpunten van de pontjes in Zeeland kun je zelf een route uitstippelen aan de hand van het fietsroutenetwerk. Je kunt er ook een meerdaagse tocht van maken. Handig daarbij is ‘De gids van de Zeeuwse pontjes‘. Deze bevat allerlei informatie zoals de vaartijden, prijzen en contactgegevens. De gids is in het seizoen (mei tot en met september) gratis verkrijgbaar via de VVV-Inspiratiepunten en hier te downloaden.

Fietsroute over IJsselmonde met de Waterbus

Een fietstocht uitgestippeld door de Fietsersbond door het Rotterdams havengebied die deels met de Waterbus wordt afgelegd.

Fietsrouteplanner

Wij werken samen met de Fietsrouteplanner van de Fietsersbond. De gegevens over pontjes die in de routeplanner staan worden door onze vereniging aangeleverd.

 

Overige routes

Noord-Holland

Fietsroute van 34 km over 4 pontjes rond Alkmaarder- en Uitgeestermeer over ponten Akersloot-Schermerdijk, Spijkerboor-De Rijp, Oostknollendam-Starnmeerpolder en Krommenie-Wormerveer.

De 20 km lange Negen tuindorpenroute Amsterdam is een route van de Fietsersbond, met het historische pontje Amsterdam CS – Nieuwendam.

Utrecht/Gelderland

De pontjes rond, fietsroute van Bureau voor Toerisme Rivierenland (42 km) over Beusichemseveer (Beusichem-Wijk bij Duurstede) en Spes Futura (Wijk bij Duurstede-Rijswijk) via o.a. Buren.

Gelderland

Rondje Pontje, fietstocht vanuit Bemmel (37 km) door de Gelderse Poort die via fietsknooppunten over liefst 3 pontjes voert.

Vlaanderen

Palingfietsroute, fietstocht van 37 km vanuit Temse met vier pontjes over Schelde en Durme.