Fietstochten

Fietsen in Zeeland

Tussen de vertrekpunten van de pontjes in Zeeland kun je zelf een route uitstippelen aan de hand van het fietsroutenetwerk. Je kunt er ook een meerdaagse tocht van maken. Handig daarbij is ‘De gids van de Zeeuwse pontjes‘. Deze bevat allerlei informatie zoals de vaartijden, prijzen en contactgegevens. De gids is in het seizoen (mei tot en met september) gratis verkrijgbaar via de VVV-Inspiratiepunten en hier te downloaden.

Fietsroute over IJsselmonde met de Waterbus

Een fietstocht uitgestippeld door de Fietsersbond door het Rotterdams havengebied die deels met de Waterbus wordt afgelegd.

Fietsrouteplanner

Wij werken samen met de Fietsrouteplanner van de Fietsersbond. De gegevens over pontjes die in de routeplanner staan worden door onze vereniging aangeleverd.

Elke zaterdag fietsveer van Landschap Noord-Holland door het Ilperveld

U gaat met uw fiets aan boord voor een natuurexcursie van een uur. Het Ilperveld is een uitgestrekt en uniek veenweidegebied met honderden eilanden met trilveen. Er groeien veel bijzondere planten. Verder is het een eldorado voor moeras- en weidevogels zoals roerdomp en grutto.Het is een initiatief van de gemeente Landsmeer en Landschap Noord-Holland. Het varen met de fiets is mooi te combineren met bijvoorbeeld het fietsrondje Historisch Landsmeer.

Praktische gegevens:

Wanneer: Op zaterdag in de maanden mei t/m september 2019, om 10:30 uur en om 13:30 uur. De tocht duurt één uur.
Startpunt: bij Bezoekerscentrum Ilperveld, Kanaaldijk 32a, 1121 NX  Landsmeer.
Eindpunt: Weegbreesingel in Landsmeer (nabij Centrum Landsmeer). Het is niet mogelijk hier op te stappen.
Je kunt aan boord met een 1 persoonsfiets van normaal formaat. Tandems, bakfietsen of erg grote fietsen kunnen niet mee aan boord.
Zin om mee te gaan? Reserveer dan een plek aan boord. Heb je een verrekijker, neem deze dan mee!
Prijs: € 7,50. Donateurs van Landschap Noord-Holland betalen € 5,-.=. Let op: Betalen kan uitsluitend via PIN op het Ilperveld.

Aanmelden via de website:

www.landschapnoordholland.nl/activiteiten/excursies/natuurvaartocht-met-fiets-het-ilperveld-mei

Overige routes

Noord-Holland

Fietsroute van 34 km over 4 pontjes rond Alkmaarder- en Uitgeestermeer over ponten Akersloot-Schermerdijk, Spijkerboor-De Rijp, Oostknollendam-Starnmeerpolder en Krommenie-Wormerveer.

De 20 km lange Negen tuindorpenroute Amsterdam is een route van de Fietsersbond, met het historische pontje Amsterdam CS – Nieuwendam.

Utrecht/Gelderland

De pontjes rond, fietsroute van Bureau voor Toerisme Rivierenland (42 km) over Beusichemseveer (Beusichem-Wijk bij Duurstede) en Spes Futura (Wijk bij Duurstede-Rijswijk) via o.a. Buren.

Gelderland

Rondje Pontje, fietstocht vanuit Bemmel (37 km) door de Gelderse Poort die via fietsknooppunten over liefst 3 pontjes voert.

Vlaanderen

Palingfietsroute, fietstocht van 37 km vanuit Temse met vier pontjes over Schelde en Durme.