Fietstochten

Fietsrouteplanner

Wij werken samen met de Fietsrouteplanner van de Fietsersbond. De gegevens over pontjes die in de routeplanner staan, worden door onze vereniging aangeleverd.

 

Mooie routes

Website www.demooisteroutes.nl heeft een aantal fietsroutes langs pontjes verzameld.

Overige routes

Friesland

Met de pontjesroutes op www.friesland.nl ontdek je verrassende plekjes in Friesland. Een aantal routes staat ook op www.watervanfriesland.nl

Domela’s Paad, fietstocht van 25 kilometer door het oude turfgebied met twee pontjes over de Nieuwe Vaart

Gelderland

Rondje Pontje, fietstocht vanuit Bemmel (37 km) door de Gelderse Poort die via fietsknooppunten over liefst 3 pontjes voert (ook beschikbaar via Route.nl).

Fietsroutes met een veerpont, diverse fietsroutes in het Rivierengebied.

Utrecht/Gelderland

De pontjes rond, fietsroute van Bureau voor Toerisme Rivierenland (42 km) over Beusichemseveer (Beusichem-Wijk bij Duurstede) en Spes Futura (Wijk bij Duurstede-Rijswijk) via o.a. Buren.

Noord-Holland

Fietsroute van 34 km over 4 pontjes rond Alkmaarder- en Uitgeestermeer over ponten Akersloot-Schermerdijk, Spijkerboor-De Rijp, Oostknollendam-Starnmeerpolder en Krommenie-Wormerveer.

De 20 km lange Negen tuindorpenroute Amsterdam is een route van de Fietsersbond, met het historische pontjeĀ Amsterdam CS – Nieuwendam.

Zuid-Holland

Fietsroute over IJsselmonde met de Waterbus, uitgestippeld door de Fietsersbond door het Rotterdams havengebied.

Zeeland

Tussen de vertrekpunten van de pontjes in Zeeland kun je zelf een route uitstippelen aan de hand van hetĀ fietsroutenetwerk. Je kunt er ook een meerdaagse tocht van maken. Handig daarbij is De gids van de Zeeuwse pontjes. Deze bevat allerlei informatie zoals de vaartijden, prijzen en contactgegevens. De gids is in het seizoen (mei tot en met september) gratis verkrijgbaar via de VVV-Inspiratiepunten en te downloaden.

Rondje met de Westerschelde Ferry, over Walcheren en door Zeeuwsch-Vlaanderen (75 km).

Vlaanderen

Palingfietsroute, fietstocht van 37 km vanuit Temse met vier pontjes over Schelde en Durme.