Fietstochten

Fietsen in Zeeland

Tussen de vertrekpunten van de pontjes in Zeeland kun je zelf een route uitstippelen aan de hand van het fietsroutenetwerk. Je kunt er ook een meerdaagse tocht van maken. Handig daarbij is ‘De gids van de Zeeuwse pontjes‘. Deze bevat allerlei informatie zoals de vaartijden, prijzen en contactgegevens. De gids is in het seizoen (mei tot en met september) gratis verkrijgbaar via de VVV-Inspiratiepunten en hier te downloaden.

Fietsrouteplanner

Wij werken samen met de Fietsrouteplanner van de Fietsersbond. De gegevens over pontjes die in de routeplanner staan worden door onze vereniging periodiek aangeleverd, zodat ze zo actueel mogelijk zijn.

Elke zaterdag fietsveer van Landschap Noord-Holland door het Ilperveld

U gaat met uw eigen fiets aan boord voor een natuurexcursie van een uur. Het Ilperveld is een uitgestrekt en uniek veenweidegebied met honderden eilanden met trilveen. Er groeien veel bijzondere planten zoals de hoge moerasmelkdistel. Verder is het een eldorado voor moeras- en weidevogels zoals roerdomp en grutto.Het is een initiatief van de gemeente Landsmeer en Landschap Noord-Holland. Het varen met de fiets is mooi te combineren met bijvoorbeeld het fietsrondje Historisch Landsmeer.

Praktische gegevens: Elke zaterdag in de maanden mei t/m september. U kunt deze activiteit niet reserveren
Er is plek voor 15 personen met fiets. U kunt aan boord met een 1 persoonsfiets van normaal formaat. 
Tandems, bakfietsen of erg grote fietsen kunnen niet mee aan boord.
Afvaart: 10:30 uur en 13:30 uur bij Bezoekerscentrum Ilperveld, Kanaaldijk 32a, 1121 NX Landsmeer. Routebeschrijving
Afzetpunt: Weegbreesingel in Landsmeer. Het is niet mogelijk hier op te stappen.
Duur: circa 1 uur. Prijs: € 7,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland € 5,-. Let op: Betalen kan uitsluitend via PIN op het Ilperveld