Einde nabij voor veerpont Sluiskil

Het einde lijkt nabij voor de veerpont in Sluiskil die over het kanaal Gent-Terneuzen vaart. De Stichting Ter Behoud van de Pont te Sluiskuil overweegt om de pont na de zomervakantie niet meer te laten varen, omdat er geen vrijwillige schippers (met groot vaarbewijs) meer zijn. Twee van de vier huidige schippers willen stoppen, maar vervanging lijkt niet te realiseren. Er is geen belangstelling. Scholieren en forenzen moeten straks omfietsen via de brug.

De pont zette het afgelopen jaar 40.000 passagiers over, vooral scholieren. De pont was voorheen van Rijkswaterstaat, tot de stichting het in 2012 onder haar hoede kreeg. Langs was geld het probleem dat het voortbestaan van het pontje in gevaar bracht. Het pontje kon dankzij bijdragen van diverse organisaties lang gratis blijven, maar sinds het schoolseizoen 2022-2023 moesten passagiers toch een jaarabonnement afsluiten van 25 euro.

De stichting wil het pontje nog wel in de vaart houden, maar alleen laten varen als noodvoorziening als bijvoorbeeld de brug kapot is. Meer over de kansen bij Kort Nieuws.

(17 juli 2023)