Waterbus Delft gestopt

Na minder dan een jaar sinds de lancering heeft Waterbus Delft haar diensten gestaakt. Het doel om duurzaam watervervoer in Delft aan te bieden is hiermee niet behaald.

Volgens de oprichters Tomas te Velde en Kees Schonebaum heeft Waterbus Delft te maken gehad met tegenslagen die het bedrijf financieel in gevaar brachten. Vertraging in de levering van de tweede boot zorgde ervoor dat een regelmatige dienstregeling, een belangrijke voorwaarde voor stabiel openbaar vervoer, niet haalbaar was.

Evenementen

De onderneming, die naast regulier vervoer ook evenementen op het water organiseerde, kon de financiƫle tekorten hiermee niet opvangen. In overleg met betrokken partijen is besloten de boten terug te geven aan de scheepsbouwer voor verkoop.

Hoewel de oprichters de positieve samenwerkingen in Delft en de bijdragen van alle betrokkenen waarderen, erkennen zij dat ondernemen gepaard gaat met risico’s. Te Velde en Schonebaum: “We blijven geloven in het concept van duurzaam watervervoer en zijn dankbaar voor de ervaring en steun.”

(3 april 2024)