Amsterdam-Noord minder goed bereikbaar door problemen met pont Buiksloterweg

De bereikbaarheid van Amsterdam-Noord wordt momenteel belemmerd door een verstoring van de veerdienst tussen Amsterdam Centraal en de Buiksloterweg. Door aanzienlijke schade aan de aanmeerplek bij Buiksloterweg is de reguliere veerdienst (F3) tijdelijk uit de vaart.

De verstoring werd veroorzaakt door een verzakking van het ponton bij de aanmeerplek, als gevolg van het afbreken van de verankeringskettingen. Het GVB geeft aan dat het herstel van de aanmeerplek naar verwachting twee tot drie dagen zal duren. Gedurende deze periode wordt reizigers geadviseerd om de alternatieve veerdienst naar het IJplein te gebruiken.

Naast de problemen bij Buiksloterweg zijn er ook technische problemen bij vijf andere ponten. Dit heeft woensdag geleid tot het uit de vaart nemen van de F9-verbinding (Sporenburg-Zeeburgereiland). Andere veerdiensten, zoals F1 (Zamenhofstraat – Azartplein), F2 (IJplein – Centraal Station), F4 (NDSM – Centraal Station), F6 (Distelweg – Pontsteiger) en F7 (Pontsteiger – NDSM), ondergaan tijdelijke aanpassingen in hun dienstregeling.

Herstelwerkzaamheden

Het GVB is druk bezig met de herstelwerkzaamheden en streeft ernaar de veerdienst naar Buiksloterweg zo snel mogelijk te hervatten. Reizigers worden aangeraden om de website van het GVB te raadplegen voor de meest actuele informatie over de veerdiensten en eventuele alternatieve reisroutes.

(10 januari 2024)