Bedrijven Biesbosch ervaren grote overlast door uitval veerdienst

Verschillende bedrijven gevestigd in de Brabantse Biesbosch uiten gezamenlijk hun zorgen over de gestremde veerdienst tussen Dordrecht en Werkendam. In een e-mail aan vervoerder Blue Amigo dringen zij aan op het snel vinden van een alternatieve oplossing.

De stremming zorgt ervoor dat werknemers honderden kilometers moeten omrijden, wat leidt tot aanzienlijke vertragingen en hogere kosten door extra brandstofverbruik en tijdverlies.

Omrijden

Onder de ondertekenaars zitten bedrijven als drinkwaterbedrijf Evides, Aqualab, het Biesbosch Museum en Staatsbosbeheer. De uitval van de veerdienst heeft niet alleen gevolgen voor de mobiliteit van medewerkers – die moeten honderden kilometers omrijden – maar treft ook de operationele activiteiten in het gebied.

Het museum is moeilijker bereikbaar voor bezoekers, essentiƫle beheerwerkzaamheden in de Biesbosch liggen stil en zelfs de aanvoer van watermonsters, cruciaal voor Aqualab, ondervindt hinder.

Geen vervangende pont

Hoewel er in Nederland ponten beschikbaar zouden zijn die als tijdelijke vervanging kunnen dienen, heeft Blue Amigo nog geen stappen ondernomen om deze in te zetten.

De huidige veerpont, die anderhalve week geleden beschadigd raakte door een aanvaring met een vrachtschip, wordt gerepareerd en is naar verwachting rond 1 mei weer inzetbaar.

(20 april 2024)