Bergsche Maasveren start 5 februari met betaalde overzet

De Bergsche Maasveren, bestaande uit het Drongelense veer, het Capelse veer en het Bernse veer, starten vanaf 5 februari met het heffen van tarieven voor bepaalde gebruikersgroepen. Deze maatregel is bedoeld om financiƫle stabiliteit en het voortbestaan op lange termijn te waarborgen. Hoewel volgens de Stichting Bergsche Maasveren de beslissing met gemengde gevoelens is genomen, was het gratis houden van de veerdiensten niet langer haalbaar.

Terwijl voetgangers, (brom)fietsers, landbouwverkeer en ruitersporters gratis blijven reizen, moeten automobilisten, motorrijders en vrachtverkeer voortaan een vergoeding betalen voor een overtocht.

Korting inwoners Altena

Inwoners van de gemeente Altena krijgen een kortingsmogelijkheid. Zij kunnen kiezen voor een jaarabonnement van 100 euro voor onbeperkt gebruik van het Drongelense en Capelse veer, of een abonnement van 20 euro, waarmee ze gedurende een jaar 50% korting krijgen op dezelfde veerdiensten. Deze regeling is mogelijk gemaakt door een financiƫle bijdrage van de gemeente Altena.

Om de start van deze nieuwe tarifering te markeren, zal wethouder Hans Tanis van Altena om 9:00 uur zijn eerste betaalde overtocht maken van Drongelen naar Waalwijk.

(27 januari 2024)