Blue Amigo vanaf 1 januari nieuwe vervoerder van de Waterbus

Blue Amigo is vanaf 1 januari de nieuwe vervoerder van de Waterbus tussen Rotterdam en de Drechtsteden. Het bedrijf gaat gebruikmaken van nieuwe zero-emissie schepen en hybride schepen. Daarmee wil de opdrachtgever, de provincie Zuid-Holland, invulling geven aan de doelstelling ‘zero-emissie OV in 2030’.

Blue Amigo gaat reizigers vervoeren met nieuwe, schone schepen tussen Rotterdam en de Drechtsteden. Het gaat hierbij om negen schepen. De Waterbus gaat op de verbinding Zwijndrecht – Dordrecht – Papendrecht met drie nieuwe zero emissie schepen varen.

Op de verbinding Rotterdam – Dordrecht en Rotterdam – Kinderdijk gaat Blue Amigo varen met zes nieuwe dieselelektrische, hybride schepen, die eenvoudig kunnen worden omgebouwd naar volledig elektrisch. De nieuwe schepen vervangen in de loop van 2022 de bestaande veren.

Er komt een nieuwe directe verbinding van Rotterdam Erasmusbrug naar Kinderdijk, waardoor reizigers vanuit de havenstad het hele jaar naar het dorp met de beroemde molens kunnen varen.

In de loop van 2022 komt er een nieuwe halte bij het Zalmhuis/Rivium, waardoor Capelle aan den IJssel via de Waterbus goed bereikbaar wordt. Verder komt er een directe verbinding tussen Zwijndrecht en Papendrecht via Dordrecht en blijft Sliedrecht het gehele jaar door verbonden met het netwerk.

Zie ook: www.waterbus.nl/blueamigo

Aanvulling

Watertaxi Rotterdam Veerdiensten

Een andere aanbieder van openbaar vervoer over het water is Watertaxi Rotterdam. Naast de bekende snelle watertaxi heeft Watertaxi Rotterdam Veerdiensten ook vier elektroveren in de vaart genomen. Ze onderhouden de verbindingen Rotterdam Heijplaat-Rotterdam Marconistraat (voetgangers), Rotterdam Charloisse Hoofd-Katendrechtse Hoofd (fietsers en voetgangers) en Rotterdam Piekstraat-Plantagelaan (fietsers en voetgangers). Daarnaast is er nog een spitsdienst tussen Rotterdam Hotel New York-Willemskade-Heijplaat.

(29 december 2021)