Boeken over veerponten

De laatste maanden is er een aantal boeken over veerponten verschenen. Een korte beschrijving van een aantal uitgaven.

Boek: Overkant, een portret van de Nederlandse veerpont

Het boek Overkant, een portret van de Nederlandse veerpont, van Martin Wieldraaijer is een mooi fotoboek. De uitgave geeft fraaie foto’s van veerponten in Nederland. Het is een boek van 128 bladzijden vol beelden over de autoveren op de Nederlandse binnenwateren.

Bijzondere fotografie en vormgeving waarin met name het unieke Nederlandse rivierlandschap uitgebreid wordt bericht. Het boek kost € 24.95 en is te bestellen via de website van de auteur.

Boek: Wat is de overkant? De zoektocht van een kaartjesverkoper naar het mysterie van de overkant.

Vincent Catrijn gaf een boek uit met deze titel. Vincent is vrijwilliger op het fiets- voetveer tussen Ravenstein en Niftrik. Zijn ervaringen werkten inspirerend voor het schrijven van het boek.

In het boek gaan fictie en werkelijkheid naadloos in elkaar over. De hoofdpersoon uit het boek weet alles van de diepere betekenis van het varen naar de overkant. Het boekje van 114 bladzijden kost € 18,50 en is verkrijgbaar via www.boekscout.nl.

Boek: Rondje Pontje

Informatiecentrum IJssel Den Nul heeft een klein boekje met fietsroutes uitgegeven. Het werd op 17 mei gepresenteerd in het informatiecentrum. In het boekje beschrijven vrijwilligers fietsroutes waarbij gebruik gemaakt wordt van de diverse pontjes over de IJssel. Het boekje is te verkrijgen bij het informatiecentrum voor € 2,-.

Boek: Veerponten in Nederland, een interessant fenomeen

En eind vorig jaar heeft Wim Kusee een boekje uitgegeven met deze titel. In het boekje van 96 bladzijden, met 60 foto’s, worden verschillende aspecten van het fenomeen veerpont behandeld.

Enkele voorbeelden, diverse anekdotes, diverse typen, en een totaaloverzicht van alle veerponten worden in het boekje vermeld. Het boekje is te verkrijgen bij de auteur via zijn website  en kost € 13.50 (incl. verzendkosten)