Boomstam blokkeert veerpont Bergen-Meeswijk

De veerpont tussen Bergen aan de Maas en Meeswijk (B) is al bijna een week uit de vaart, omdat een boomstam vastzit onder een van de gierboten. Pogingen om de boomstam te verwijderen, mislukten.

De operatie, die gisteren plaatsvond, werd gehinderd door de sterke stroming van de Maas. Dit probleem ontstond eerder deze week toen een grote boomstam vast kwam te zitten onder een van de veerboten, waardoor de oversteek over de rivier tijdelijk onmogelijk werd.

De boomstam, met een lengte van ongeveer vijf meter, raakte vast onder het autoveer. Medewerkers hebben geprobeerd om de boomstam los te krijgen, maar door de sterke stroming lukte dat niet. Daarbij raakte een van hen te water, maar kon door collega’s snel weer op het droge worden geholpen.

Veerbedrijf Ton Paulus wil wachten tot het waterpeil is gedaald en de stroming is afgenomen, alvorens een nieuwe poging wordt gedaan. Het veer dus daarom tot nader order gesloten, omdat de boomstam bij het loskomen de schroef van de veerpont kan beschadigen.

(31 december 2023)