Drielse veer blijft nipt onder passagiersrecord

Het Drielse Veer, de veerdienst tussen Driel en Heveadorp, heeft dit jaar bijna het recordaantal passagiers van 2022 geƫvenaard. Met ruim 95.000 passagiers blijft het veer net onder het record van 101.080 passagiers dat vorig jaar werd gevestigd.

De exploitant wijt het licht lagere aantal passagiers aan het natte weer, wat vooral invloed had op het aantal recreanten en toeristen. Desondanks beschouwt hij 2023 als een zeer succesvol jaar, gezien 2022 het enige jaar was met een hoger aantal overzettingen.

Opvallend is dat, ondanks fluctuerende waterstanden, het veer bijna het gehele jaar in bedrijf kon blijven. Slechts anderhalve dag was het uit de vaart voor onderhoud tijdens de voorjaarsvakantie. Het veer, herkenbaar aan zijn geel-zwarte kleurstelling en uitgerust met zonnepanelen, is essentieel voor onder meer toeristen, scholieren en forenzen.

Van 23 december 2023 tot 7 januari 2024 vaart het veer niet. De normale dienstregeling hervat in het nieuwe jaar, met een aangepast schema tot en met maart. Vanaf 1 april begint de dienstregeling voor het hoogseizoen weer.

(18 december 2023)