Extra catering bij veerpont Den Helder-Texel

Wie met de auto naar Texel gaat, rijdt normaal gesproken de veerpont op, zet de motor uit, en gaat met de trap of lift naar het bovendek waar in het restaurant iets lekkers genuttigd kan worden. Nu er overal het coronavirus heerst moeten automobilisten tijdens de overtocht in hun auto blijven, alleen voor een eventueel toiletbezoek mag je (met een mondkapje op) uit de auto gaan.

Voor zowel het restaurant aan boord als voor de automobilisten een probleem. Het restaurant zag de omzet kelderen, de autopassagiers kunnen nu niet koffie of iets lekkers halen.

De TESO heeft hier nu iets op bedacht. Op het opstelterrein, waar automobilisten op de boot moeten wachten, verkopen de restaurantmedewerkers van de TESO, uiteraard met inachtneming van de corona-maatregelen, koffie, thee, limonade en versnaperingen. Het lijkt een beetje op de catering zoals die ook in de trein op langere trajecten plaatsvindt. Een krant noemde het al een alternatieve vorm van een lopend buffet. Zo zie je maar, ook bij de veerpont maakt men van de nood een deugd.

(15 oktober 2020)