Goed jaar voor veel veerponten

Het zomerseizoen 2018 is nog niet over. Maar de eerste berichten van veerexploitanten over het aantal reizigers druppelen toch al binnen. Een aantal veerponten in de westelijke regio van Noord-Brabant laat weten, dat het afgelopen seizoen zeer goed is verlopen.

Uiteraard heeft het goede weer daarbij meegeholpen. Bij regen is er immers niemand die voor zijn plezier een fietstochtje gaat maken. Afgelopen zomer kijken we terug op een zomer met fraai weer.

Ene pontje heen, andere pontje terug

Toch is niet alleen het weer oorzaak van de goede vervoerscijfers. Ook het feit, dat er in westelijk Brabant een aantal pontjes op niet al te grote afstand van elkaar het water oversteken, draagt bij aan de hoge aantallen. Er varen pontjes bij Lage Zwaluwe, Moerdijk, Willemstad en Dinteloord. Je kunt dan met het ene pontje heen, en met het andere pontje terug. En daarmee versterken de pontjes elkaar.

Binnenkort zullen er nog wel meer vervoerscijfers van de zomerpontjes bekend worden. We verwachten, dat die cijfers, gezien het goede weer, ook vast wel hoog zullen zijn.

(28 augustus 2018)