Hoogwater en storm Ciara houden veren aan de kant

Door de hoge waterstand in de grote rivieren zijn begin februari 2020 diverse ponten in de Maas en de IJssel uit de vaart genomen. Zondag 9 februari 2019 bleef als gevolg van de storm Ciara nog een aantal veren aan de kant. Inmiddels varen de veren over de Maas inmiddels weer.

Onder meer de ponten Arcen-Broekhuizen en Vierlingsbeek-Bergen (beide over de Maas) zijn de afgelopen week een aantal dagen uit de vaart geweest. Inmiddels is het water in de Maas weer op het normale peil.

Dit weekeinde maakten ook veerexploitanten over de IJssel bekend niet te kunnen uitvaren vanwege het hoge waterpeil. Het gaat onder meer om de vaarverbindingen Dieren-Olburgen, Olst-Welsum en Wijhe-Vorchten.

Storm

Zondag 9 februari trok storm Ciara over Nederland. Als gevolg daarvan werden halverwege de dag diverse ponten uit de vaart genomen, zoals Valkenburg-Rijnsburg, Ilpendam Jaagweg-Kanaalweg en een aantal lijnen van de Waterbus in het Rijnmondgebied.

Ook veerpont De Aa informeerde zijn klanten dat het veer aan de walkant blijft. “Excuses voor eventuele ongemak, maar veiligheid gaat voor alles”, aldus de exploitant. Daar zal niemand het oneens mee zijn geweest.

Foto: Arend-Jan Loozeman

(9 februari 2020)