Inzet Willem de Vlamingh uitgesteld tot eind van het jaar

Rederij Doeksen (Harlingen – Vlieland/Terschelling) heeft twee nieuwe veerboten besteld. Na eerdere problemen (faillissement werf in Vietnam, schade bij transport naar Nederland) is de eerste veerboot (Willem Barentsz) sinds begin juli in de vaart op de verbinding tussen Harlingen en Terschelling.

De tweede nieuwe veerboot (Willem de Vlamingh) zou volgens plan in september ingezet gaan worden tussen Harlingen en Vlieland. Doeksen heeft echter aangekondigd de eerste inzet van de Willem de Vlamingh uit te stellen tot december.

Eerste ervaringen met de Willem Barentsz hebben ertoe geleid dat men in beide veerboten stillere schroeven gaat installeren. Ook wordt het vermogen van de boegschroef vergroot. Dat zal in de komende maanden plaatsvinden.

Training

Daarnaast zijn er ook nog andere oorzaken. Vanwege de corona is het trainingscentrum, waar personeel training moet volgen voor de nieuwe boten, een tijd lang gesloten geweest. Inmiddels is het centrum weer open, maar een aantal personeelsleden moet nog worden getraind in het varen en in het onderhouden van de nieuwe veerboten.

(31 augustus 2020)