Korting inwoners gemeente Altena voor gebruik Bergsche Maasveren

De gemeente Altena verstrekt aan haar inwoners die regelmatig gebruikmaken van de veerdiensten over de Bergsche Maas voor de overtochten tussen Drongelen–Waalwijk en Dussen–Sprang-Capelle. Dit geldt ook voor kleine bedrijfsauto’s en motoren. Voor (brom)fietsers, voetgangers en landbouwverkeer blijft de overtocht zoals gebruikelijk gratis.

Passagiers kunnen kiezen uit twee abonnementsvormen

  • een jaarabonnement van 100 euro, waarmee onbeperkt gebruik kan worden gemaakt van de veerdiensten.
  • een alternatief abonnement voor 20 euro per jaar, dat recht geeft op 50 procent korting op het zogenaamde meerrittentarief – dit komt neer op 2 euro per overtocht voor personenauto’s en motoren, en 2,60 euro voor lichte bedrijfsvoertuigen.

Kosten verlagen

De korting is bedoeld om de kosten voor frequente gebruikers van de ponten te verlagen. De gemeente streeft ernaar de inwoners te ondersteunen, maar wil ook rekening houden met de financiële haalbaarheid.

De maatregel kost de gemeente Altena jaarlijks ongeveer 250.000 euro, doordat zij het verschil tussen de normale en de gereduceerde tarieven compenseert aan de Stichting Bergsche Maasveren. De nieuwe tarieven worden naar verwachting uiterlijk in januari 2024 doorgevoerd. Altena wil de regeling elk jaar evalueren.

(25 oktober 2023)