Maasveren weert fietsers niet langer

Eerder vertelden we dat de veerponten van de stichting Maasveren in het weekeinde geen fietsers overzet. Dat naar aanleiding van het feit dat (zoals de kranten het schreven) vooral senioren te dicht bij elkaar bleven staan en de anderhalve meter afstand niet respecteerden. Daarbij speelde mee, dat één van de collega veermannen aan het corona virus was overleden, voor de veerlieden een emotionele gebeurtenis.

Inmiddels heeft de stichting Maasveren besloten om weer fietsers toe te laten. Echter wel met beperkingen. Maximaal 20 fietsers per keer, en het dragen van een mondkapje is verplicht. Dat mondkapje wordt ook verplicht voor ieder die zich niet in een afgesloten voertuig bevindt. Denk aan bromfietsers en motorrijders.

Mondkapje

Overigens zijn de veerponten van de Maasveren niet de enige waar een mondkapje verplicht gaat worden. Diverse veerdiensten, zoals die naar de Waddeneilanden, de veerdiensten in Amsterdam, Riveer in Gorinchem en andere, hebben laten weten dat de veerdiensten onder de openbaar vervoer voorziening valt. En net als in bus, tram en metro, zal per 1 juni het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer verplicht worden. Dus ook op diverse veerponten.

(14 mei 2020)