Nieuwe veer Bemmel-Ooijpolder maakt proefvaart

Het nieuwe voetveer over de Waal tussen Bemmel en de Ooijpolder gaat zaterdag 12 en zondag 13 oktober voor het eerst proefvaren. Op beide dagen kunnen voetgangers (fietsers nog niet) tussen 9.30 en 16.00 uur een overtocht maken.

De voorbereiding voor de nieuwe toeristische verbinding heeft enige tijd in beslag genomen. Nu de juiste plek en een schipper zijn gevonden, kan de pont van wal steken. Dat gebeurt eerst met een proefvaart, die een officieel tintje krijgt als zaterdags rond 11 uur de wethouder van Lingewaard en die van Berg en Dal op de pont stappen om de samenwerking te bekrachtigen. Voor deze proef wordt een beroep gedaan op de Wuta, dat in het zomerseizoen over de IJssel vaart tussen Rheden en Rhederlaag.

In voorjaar officieel in de vaart

De nieuwe fiets- en voetveer gaat officieel vanaf het voorjaar van 2020 tussen Bemmel en de Ooijpolder varen. Dan zijn ook de veerstoepen en het toegangspad gereed. Wie niet zo lang wil wachten kan dus aan het begin van de herfstvakantie 2019 het pontje – uitsluitend als wandelaar – proberen. Een enkeltje kost 1 euro. Er kan alleen contant worden betaald.

(27 september 2019)