Petitie gestart voor subsidiebehoud van veerpont Nieuwe Meer

Een ‘diverse groep inwoners’ heeft een petitie gelanceerd om de gemeente Amsterdam op te roepen de veerpont over de Nieuwe Meer in de vaart te houden. Deze pont speelt volgens de initiatiefnemers een belangrijke rol in het verbinden van bewoners en het stimuleren van recreatie en beweging in de natuur. De gemeente overweegt echter de subsidie voor deze pont te schrappen, wat de toekomst van deze verbinding bedreigt.

Het pontje over de Nieuwe Meer verbindt twee belangrijke natuurgebieden: park De Oeverlanden en het Amsterdamse Bos. Maar het doet volgens de opstellers van de petitie meer dan alleen dat. Nieuwe Meer biedt een betaalbare recreatiemogelijkheid en brengt een diverse groep mensen bij elkaar, waaronder jong en oud, mensen van verschillende inkomensgroepen en diverse culturele achtergronden. Dit maakt de pont volgens hen van grote maatschappelijke waarde.

Dreigende subsidiekorting

De gemeente Amsterdam heeft volgens de initiatiefnemers plannen om de subsidie voor de veerpont te schrappen, een beslissing die volgens hen het voortbestaan van het pontje in gevaar brengt. Voor een relatief kleine subsidie van € 50.000 kan de pont in de vaart blijven, zo stellen de petitie-indieners. Daarnaast zou het verdwijnen van deze pont ook een negatief effect hebben op het populaire Rondje Nieuwe Meer, een geliefde route die door veel Amsterdammers wordt gebruikt.

De petitie roept de gemeente op om het belang van de pont te erkennen en de subsidie in stand te houden. Onze Vereniging Vrienden van de Veerponten steunt de oproep en moedigt iedereen aan om de petitie te ondertekenen.

Ondertekenen

De petitie is te ondertekenen via petities.nl.