Pinnen op een veerpont

Iedereen herkent het. Een kaartverkoper die op de pont naar je toe komt met een tas vol met muntgeld om je een kaartje te verkopen. Op de meeste ponten in Nederland kun je tot nu toe alleen maar betalen met contant geld. En dat gezet tegen de rest van Nederland waar je vrijwel overal met je pinpas kunt betalen. Veel mensen hebben zelfs geen contant geld meer op zak. Soms leidt dat tot problemen als mensen denken zonder contant geld te kunnen overvaren.

Pinpas

Toch lijkt het erop dat de situatie gaat veranderen. Zo heeft de gemeente Akersloot besloten dat op haar twee veerponten (Akersloot NH12, en De Woude NH13) het alleen maar mogelijk is om per pinpas te betalen. Daar kun je zelfs niet meer met muntgeld betalen.

De stichting de Maasveren (exploitant van 5 pontjes over de Maas) heeft besloten om op proef op het veer Megen-Appeltern (Ge41/NB21) het mogelijk te maken het veergeld per pinpas te betalen. En bij enkele pontjes van Uiterwaarde (exploitant van 11 pontjes in het rivierengebied rond de Betuwe) kun je dit jaar ook betalen per pinpas. Overigens blijft het bij deze twee exploitanten voorlopig nog steeds mogelijk om contant te betalen.