Ponten bij Grou hebben goed seizoen gehad

De twee fietspontjes bij Grou (Gastvrij Grou, Fr16  en  De Burd-Sitebuorren, Fr18) hebben het seizoen 2020 goed is afgesloten.

Van Grou naar de Yn’e Lyte werden 35.000 mensen overgezet. Het pontje Gastvrij Grou vormt een korte verbinding van het vakantiepark Yné Lyte naar het dorp Grou en wordt in de zomer veel door bewoners van dit park gebruikt.

Het pontje de Snoekcbears, dat vaart vanaf het eiland De Burd in oostelijke richting, is meer een pontje in een doorgaande fietsroute. Hier werden deze zomer ongeveer 30.000 passagiers overgezet.

Korter vaarseizoen

Hoewel het vaarseizoen iets korter was, is het aantal overgezette passagiers meer dan vorig jaar. Toen kon Stichting Grou Aktief pas eind september melden dat door de Snoekcbears 15.000 mensen werden overegzet.

Dit jaar werd het vaarseizoen pas opgestart op de laatste zaterdag van mei. Voorwaar een fraai resultaat voor beide pontjes. Waarschijnlijk was het mooie zomerweer reden voor veel mensen om de fiets te pakken en een rondje met een pontje te gaan fietsen.

(15 oktober 2020)