Reizigers Wagenborg moeten vanaf 2024 tijdstip reserveren

Vanaf 1 januari 2024 moeten passagiers voor de veerdiensten naar Schiermonnikoog en Ameland een specifieke datum en tijd te reserveren bij online boekingen. Tot dusver is het mogelijk om een ticket voor de veerboot te reserveren zonder een exacte tijd vast te leggen.

Exploitant Wagenborg Passagiersdiensten neemt dit besluit om de afvaarten, vooral op drukke dagen, efficiƫnter en veiliger te maken. Bij piekmomenten worden extra veerboten ingezet, en een nauwkeurige planning volgens Wagenborg essentieel voor de veilige passage van schepen in de beperkte vaarruimte.

Vaargeul

Deze wijziging is ingevoerd om een betere, veiligere en betrouwbaardere dienstregeling te kunnen bieden, gezien de beperkingen van de vaargeul. Met dit nieuwe systeem hebben passagiers meer zekerheid over hun plaats op de veerboot.

Als reizigers hun reisplannen willen wijzigen, biedt de veerdienst de mogelijkheid om het ticket eenvoudig om te boeken of te annuleren. Toeristen die spontaan willen reizen, kunnen nog steeds een kaartje kopen bij de terminal. Eilandbewoners die te voet reizen, hoeven geen reservering te maken, aangezien de veerdienst altijd plaatsen voor hen reserveert.

(3 december 2023)