Rondje pontje in Overijssel

De woorden Rondje Pontje vormen zo zachtjes aan een begrip.

De VVV in Zeeland is er een aantal jaren geleden al mee begonnen. Die gaf een almanak uit met daarin alle veerponten in Zeeland, en gaf ideeën om een rondje te fietsen, uiteraard met een pontje daarin. Het toeristenbureau opende ook een website rondjepontje.nl

In Friesland heet het wat anders, maar ook daar kun je een rondje fietsen met enkele pontjes. De Friezen noemen het daar de 8 van Grou, geïnspireerd door de vorm van de fietsroutes die globaal gezien het cijfer 8 vormen, met uiteraard de plaats Grou in het middelpunt.

IJssel

Op 17 mei 2019 is er weer een nieuw Rondje Pontje gepresenteerd. Bij informatiecentrum IJssel Den Nul, tussen Olst en Wijhe, is die dag een nieuwe, 65 km lange fietsroute langs de rivier de IJssel gepresenteerd. De route maakt gebruik van diverse veerponten over deze rivier. Door gebruik te maken van de pontjes kan de route ook worden ingekort.

Vrijwilligers van het informatiecentrum hebben een boekje samengesteld waarin de fietsroute is beschreven. Het boekje is bij het informatiecentrum te voor € 2,– te koop.

(17 mei 2019)