Schippers Maasveren boos op oudere fietsers

Schippers van de veerponten van de stichting de Maasveren zijn boos op de gedragingen van sommige passagiers. Met name de oudere, recreatieve fietsers moesten het ontgelden. De stichting Maasveren verzorgt de exploitatie van vijf veerponten over de Maas tussen Gelderland en Noord-Brabant. Op Koningsdag was het mooi weer, en er waren vanwege de coronacrisis weinig georganiseerde activiteiten. Voor velen reden om een rondje te gaan fietsen en daarbij ook een veerpont te nemen. Het werd dus behoorlijk druk op de veerponten.

De pontjes over de Maas zijn autoveren, maar sommige zijn niet erg groot. Als er dan veel fietsers zijn, dan wordt het lastig om de anderhalve meter afstand die wordt aangeraden te handhaven. Er bleek, en dan vooral bij oudere fietsers, dat men ondanks de waarschuwingen van het personeel te dicht bij elkaar ging staan. Waarschuwingen van de kaartverkopers leidden dan vaak tot vervelende discussies, en zodra het personeel zich omdraaide, dan ging men toch weer te dicht bij elkaar staan.

Voor de schippers van de Maasveren was het gedrag reden om bij de komende vrije dagen en bij mooi weer de recreatieve fietsers dan te weigeren.

Een rondje fietsen is leuk, een rondje met een pontje is heel leuk, maar laten we ons vooral houden aan de richtlijnen die de overheid heeft gesteld.

(6 mei 2020)