Stad Schoonhoven zwaar beschadigd bij storm

De ‘Stad Schoonhoven’, één van de twee veren tussen Schoonhoven en Gelkenes, heeft donderdagochtend 17 februari tijdens een storm een paal in het havenfront geramd.  Daardoor ontstond in de romp van de pont een gat waar door liters water een van de vier machinekamers binnenstroomden. Nadat het veerverkeer enkele uren stil was gelegd, werd enkele uren later met de andere pont, de Zilverstad het verkeer weer op gang gebracht.

Het lek in de Stad Schoonhoven is provisorisch gedicht. Het veer is vervolgens naar een uitvalsbasis in de buurt gevaren, vanwaar het in de nieuwe week naar een scheepswerf in Zwijndrecht wordt gesleept voor volledig herstel.

Volgens Veerdienst Schoonhoven is de schipper niets kwalijk te nemen, omdat vanwege de storm sprake was van barre weersomstandigheden. De motor is zwaar beschadigd en een deel van de romp moet worden vernieuwd. Naar verwachting duren de werkzaamheden circa twee weken. Tot die tijd wordt op de veerverbinding slechts met één veer gevaren, ook in de spits.

(17 februari 2022)