Tarieven veer Vlissingen-Breskens omhoog

Provinciale Staten van de provincie Zeeland hebben begin december 2018 gepraat over het plan voor de Westerschelde Ferry, de veerbootverbinding tussen Vlissingen en Breskens.

Zoals bekend is deze onrendabel en er moet de laatste jaren veel geld worden bijgelegd. Een tijd geleden waren er plannen om de zogeheten Swath-vaartuigen te verkopen en er een andere, goedkopere veerboot voor in de plaats te laten varen. Dat plan is nu wat achterhaald, omdat het bijna onmogelijk is gebleken om de Swath-vaartuigen te verkopen.

Toeristen

Men heeft nu het plan vastgesteld om de tarieven, en dan met name de tarieven voor incidentele reizigers, flink te verhogen. Voor een enkeltje ga je volgend jaar 1,35 euro meer betalen, een overtocht kost dan 4,50 euro.

Reizigers met de B-tag, net zoiets als de OV-chip, maar dan voor de Westerscheldetunnel en voor de veerboot, krijgen te maken met een relatief kleine prijsverhoging. Daarmee wordt de prijsverhoging vooral gelegd op het bordje van de toeristen, die de veerboot meer gebruiken als een goedkope rondvaartboot.

Voorlopig is er nog geen sprake van een commerciƫle exploitant. Vanaf de start van de verbinding heeft Veolia tien jaar lang de verbinding geƫxploiteerd, maar zij zag er na die tien jaar geen heil meer in om de dienst te exploiteren. Sinds die tijd wordt de exploitatie door de provincie zelf uitgevoerd.

(9 december 2018)