Terugkeer van gemoderniseerde veerboot Dollard in Delfzijl

Na twee jaar afwezigheid is het passagiersschip ‘Dollard’ weer terug in de haven van Delfzijl. Dit schip, dat lange tijd een vaste waarde was op de internationale Dollardroute, verbindt sinds 1 mei 2024 Delfzijl weer met de Duitse aanlegplaatsen Ditzum en Emden op woensdag, vrijdag en zaterdag.

De ‘Dollard’, oorspronkelijk gebouwd in 1972 en bekend als ‘Lili Marleen’, onderging een uitgebreide renovatie bij de werf in Oldersum. Tijdens deze periode zijn de motoren vervangen voor schonere varianten en is het interieur volledig gemoderniseerd. De renovatie, waarbij 1,7 miljoen euro is geïnvesteerd met steun van de deelstaat Nedersaksen en een bijdrage van 250.000 euro van het ministerie van milieu, energie en klimaat in Hannover, maakt de Dollard nu een milieuvriendelijker en comfortabeler schip.

Passagiers

Sinds 1 mei vaart de vernieuwde ‘Dollard’ weer regelmatig tussen de drie steden. Het schip biedt plaats aan tachtig passagiers en evenveel fietsen, waarbij ook honden toegestaan zijn. De dienst heeft al aangetoond populair te zijn; sinds 2022 hebben meer dan 5000 passagiers de overtocht gemaakt, veelal om te fietsen in de omgeving.

Belangstellenden kunnen tickets kopen en meer informatie vinden over de dienstregeling op de website van Dollard Route.

05-05-2024