Tijdelijke pont Rotterdam bij Maastunnel vaart vanaf 15 november

Zoals al eerder gemeld, wordt de Maastunnel in Rotterdam voor voetgangers en fietsers afgesloten. In eerste instantie had de gemeente gedacht met een bus een vervangende voorziening te kunnen verzorgen. Na boze reacties van gebruikers ging de gemeente overstag en maakte plannen om toch een veerpont in te zetten voor deze zeven maanden.

Volgens planning duurt de sluiting van de Maastunnel zeven maanden. Daarna is de voetgangerstunnel nog vier maanden afgesloten, maar voetgangers kunnen dan gebruik maken van de fietserstunnel.

Proefvaarten

Inmiddels is bekend, dat deze pont vanaf 15 november gaat varen. Er wordt op dit moment al proefvaarten uitgevoerd om te testen hoe de overtocht verloopt. Aan de zuidzijde wordt aangelegd vlakbij de Maastunnel. Aan de noordkant had de gemeente in eerste instantie gedacht aan de Müllerpier. Maar bewoners van deze pier waren niet zo blij met de, in hun ogen, vlakbij hun voordeur aanmerende veerpont.

De gemeente heeft nu besloten dat de pont gaat aanleggen aan de Sint-Jobstraat, dat is aan de noordkant van de Jobshaven, daar waar ook de Waterbus van het Rotterdamse Willemsplein naar Heijplaat haar aanlegsteiger heeft.

Gevaren wordt met de veerpont die voorheen voer van Kinderdijk naar Krimpen aan de Lek. Deze veerpont is nu te gebruiken omdat aldaar de oude veerpont van Schoonhoven in dienst is gekomen, nadat in Schoonhoven een nieuwe veerpont in de vaart is gekomen. De (tijdelijke) pont in Rotterdam zal te gebruiken zijn van 6:20 uur tot 23:30 uur (in het weekend wat minder), vaart om de 20 minuten, en is geheel gratis.