Trein wacht op veerpont bij vertraging

Vanuit de Eemshaven (Groningen) vaart er enkele malen per dag een veerboot naar het Duitse eiland Borkum. Enkele maanden geleden is er een spoorlijn aangelegd vanuit Roodeschool naar de veerhaven. In aansluiting op de veerboten rijdt de trein dan door naar de Eemshaven.

Als de veerboot vanuit Borkum met enige vertraging aankomt, dan zou dat betekenen dat je de trein mist. Die rijdt niet, zoals overal elders in Nederland ieder half uur. Bij het missen van de trein zou je dan diverse uren moeten wachten, niet fijn natuurlijk.

De vervoerders hebben de koppen bij elkaar gestoken en een prima oplossing gevonden. Als de veerboot te laat is (wat overigens niet vaak gebeurt), dan neemt de reder contact op met de verkeersleiding van Arriva (de treinmaatschappij).

De trein die normaal gesproken de veerbootpassagiers zou opnemen vertrekt dan gewoon op tijd, maar de volgende trein van een half uur later, die eigenlijk in Roodeschool zou eindigen en daar toch meer dan een kwartier zou stilstaan, rijdt dan even door naar de Eemhaven, en kan dan de passagiers van de vertraagde veerboot meenemen naar Groningen.

(11 juli 2018)