Trekpontjes lijden onder vandalisme

Een aantal pontjes is de afgelopen dagen ten prooi gevallen aan vandalisme. Het gaat in drie gevallen om een zelfbedieningsveer.

Van het veertje Drongelen-Gansenoyen werd het trektouw door vandalen kapotgesneden. Inmiddels is een nieuw touw besteld, en is de verwachting dat het pontje in de loop van deze weer gaat varen.

Ook het pontje over de Bakkerskil tussen Werkendam en Nieuwendijk is vernield. Hier werden bovendien de informatieborden in het water gegooid. Het is niet bekend wanneer de schade wordt hersteld.

Daders

Het derde pontje dat door vandalen onder handen werd genomen, is het trekpontje over het Overijssels Kanaal in Heeten. Het pontje werd omvergetrokken, zodat het op zijn zij in het water kwam te liggen. Gelukkig kwam de beheerder, Stichting Wandel- en Fietspaden Heeten eo, via via achter de namen van de vier daders. Met hen wordt overlegd hoe de schade wordt hersteld.

(aanvulling 1 juni:) Inmiddels is het pontje zover hersteld dat er weer mee gevaren kan worden. De beheerder geeft wel dat er nog onderhoud moeten worden, waarvoor onderdelen in bestelling zijn

(31 mei 2021)