Troep in schroef van veerpont

De veerpont over de Maas tussen Bergen aan de Maas en Meeswijk (B) is zaterdagochtend uit de vaart geweest vanwege een terugkerend probleem met drijvend afval dat vast komt te zitten in de schroef van de pont.

Rond 10 uur ’s ochtends ontdekte de schipper dat de schroef onder het dek van de pont was geblokkeerd, waardoor de veerboot geen snelheid meer kon maken.

Het incident werd gemeld aan de Vlaamse Waterweg en er werden op de aanrijroutes onmiddellijk waarschuwingsborden geplaatst om weggebruikers te informeren over de tijdelijke stremming. Ondanks deze maatregelen negeerden sommige automobilisten de borden en probeerden ze alsnog de Maas over te steken.

Ook fietsers ondervonden hinder doordat er geen alternatieve route werd aangegeven op de dijken en fietspaden. Ze moesten uitwijken naar het verder gelegen Boorsem of Rotem om de rivier over te steken.

Het is volgens veerbedrijf Ton Paulus het derde incident in een jaar tijd waarbij drijvend afval schade veroorzaakt aan de schroef van de veerpont.

(28 augustus 2023)