Veer De Overkant zoekt nieuwe schippers (update)

UPDATE 6 november 2023

Inmiddels hebben zich zeven belangstellenden met een groot vaarbewijs zich bij bestuurslid Andries Nellestein gemeld. Vanaf januari vinden er gesprekken met de kandidaten plaats. Bedoeling is om het fiets/voetveer zeven dagen per week te laten varen.

——————-

Fiets- en voetveer De Overkant, dat tussen Jaarsveld en Ameide over de Lek vaart, kan wellicht in 2024 niet zijn volledige schema varen vanwege een tekort aan gekwalificeerde schippers. Het veer sloot onlangs zijn 24e vaarseizoen af, waarin ruim 30.000 passagiers werden vervoerd.

Maar doordat drie van de vijf schippers aankondigden vanwege leeftijd en gezondheidsredenen te gaan stoppen, staat de continuïteit van de dienst voor het komende seizoen op het spel.

Een bijkomende uitdaging is de vereiste van een Groot Vaarbewijs voor de schippers, gezien de passagierscapaciteit van het veer. Eerdere inspanningen om via advertenties in vakbladen en andere media nieuwe schippers aan te trekken, waren helaas zonder succes.

Dringende oproep

Daarom doet Stichting De Overkant nu een dringende oproep. Ze zijn op zoek naar schippers met een Groot Vaarbewijs die beschikbaar zijn voor een of twee dagen per week tijdens het vaarseizoen van april tot september. Voor geïnteresseerden: leeftijd is geen belemmering, en velen hebben in het verleden de functie gezien als een waardevolle en plezierige aanvulling op hun pensioen.

Bent u een schipper met het benodigde vaarbewijs of kent u iemand die kan helpen? Neem dan contact op met bestuurslid Andries Nellestijn op 06-53126753. Uw inzet kan van cruciaal belang zijn voor het behoud van deze waardevolle dienst!

(24 oktober 2023)