Veer vaart niet, auto te water

Sommige automobilisten vertrouwen blind op hun navigatie, maar dat is een automobilist uit Amsterdam duur komen te staan. De zoektocht naar alternatieve routes vanwege de gesloten Heinenoordtunnel leidde de bestuurder naar het veer van Nieuw-Beijerland naar Hekelingen. Echter, bij aankomst rond 4 uur ’s nachts, bleek het veer niet meer actief, iets wat de bestuurder kennelijk ontging.

De bestuurder reed toch naar de pont toe, schoot van de veerstoep af en belandde in het Spui. Gelukkig kon de man zichzelf snel uit de auto bevrijden en naar de oever zwemmen, waar hij door de politie werd opgevangen.

Auto geborgen

Mede dankzij de diepe ligging van het voertuig, kon de veerdienst ’s ochtends om 05.30 uur toch gewoon aan de dag beginnen. Later op de dag is de auto geborgen.

De politie wil niet uitsluiten dat het nog een keer gebeurd, omdat de Heinenoordtunnel ook de komende twee weekenden gesloten is in de richting van Rotterdam. De politie drukt daarom mensen op het om de alternatieve routes zorgvuldig te controleren.

(15 januari 2024)