Veerboot Schiermonnikoog weer toegankelijk voor auto’s

De autobrug naar Schiermonnikoog is na een succesvolle takeloperatie weer in gebruik, waardoor auto’s en vrachtwagens opnieuw de veerboot naar het eiland kunnen nemen. Zaterdag was de brug op de veerkade bij Lauwersoog door een storing aan de remmen in het water gezakt, waardoor tijdelijk geen gemotoriseerd verkeer naar het eiland kon oversteken.

Rijkswaterstaat heeft een 400-ton kraan is ingezet om de brug uit het water te hijsen. De werkzaamheden duurden tot laat in de avond en werden de volgende ochtend voortgezet. Voorlopig wordt de brug met behulp van deze kraan bediend.

Blijven varen

Tijdens de storing bleef de veerdienst van Wagenborg varen, waarbij voetgangers en fietsers geen hinder ondervonden, omdat zij via een alternatieve opstapbrug aan boord konden gaan. Auto’s en vooral vrachtwagens, die voornamelijk door bewoners en leveranciers gebruikt worden voor transport naar het autoluwe Schiermonnikoog, moesten echter wachten tot de brug gerepareerd was.

De getroffen autobrug is een tijdelijke oplossing nadat de oorspronkelijke brug in december vorig jaar werd verwijderd voor groot onderhoud. De bedoeling is dat de gerenoveerde brug eind 2024 weer in gebruik wordt genomen.

(31 maart 2024)