Veerdienst Maassluis-Rozenburg deels hersteld

Met ingang van 14 augustus 2023 vaart er elke dag van 06.00 tot 24.00 uur een veer tussen Maassluis en Rozenburg. De bus die af en toe werd ingezet, verdwijnt.

Het bedrijf Damen neemt de exploitatie van het fiets- en voetveer over van de Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht (KRVE). Goed nieuws voor degenen die graag per fiets of te voet reizen: tot 1 september worden de overtochten gratis aangeboden.

Het fiets- en voetveer zal elke dertig minuten vertrekken, wat neerkomt op twee afvaarten per uur vanaf elke kant. De pont vaart volgens een halfuurschema. Dit betekent dat er elk uur twee afvaarten zijn vanaf zowel Maassluis (elke hele en halve uur) als Rozenburg (om .15 en .45 uur).

Autopont

Helaas is er op dit moment nog geen oplossing voor automobilisten. Hoewel er plannen zijn voor een autoveerdienst tussen Maassluis en Rozenburg, is deze optie nog in ontwikkeling. Er wordt momenteel gewerkt aan de aanschaf en reparatie van de autoveerpont Blankenburg. De Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben middelen vrijgemaakt om dit project te ondersteunen. Er worden gesprekken gevoerd tussen alle betrokken partijen om tot een efficiƫnte oplossing te komen.

(12 augustus 2023)