Veerdienst Maassluis-Rozenburg enkele dagen uit de vaart

Tussen Maassluis en Rozenburg vaart een veerpont voor auto’s, voetgangers en fietsers. Er wordt veel gebruik gemaakt van deze veerpont. Normaal zijn er twee veerponten aanwezig, de Staeldiep en de Blankenburg; in de spits varen ze beide, daarbuiten vaart er maar één.

Deze zomer is de spitspont niet beschikbaaar; de Blankenburg is heel de zomer van 2018 uit de vaart vanwege een langdurige renovatie, die pas in oktober klaar is. Half augustus bleek dat de andere veerpont last had van grote olielekkage. Die lekkage was zo groot, dat de exploitant besloot ook deze tweede pont uit de vaart te moeten nemen. Gedurende enkele dagen moest de pont naar een scheepswerf.

Omrijden

Auto’s moesten omrijden via de Beneluxtunnel, en vrachtauto’s met gevaarlijke stoffen zelfs via de Brienenoordbrug. Voor voetgangers en fietsers werd de veerpont ingezet die normaal tussen Rhoon, Oud-Beijerland en Spijkenisse vaart. Of die pont gedurende de drie dagen ook uit de vaart was, of dat er bij het Rhoonse een reservepont kon inzetten is ons niet bekend.

Gelukkig kon op donderdag 23 augustus de Staeldiep alweer in de vaart worden gebracht, waardoor het leed voor automobilisten tot twee dagen beperkt bleef.

(28 augustus 2018)

De pont is een boogbrugpont, de stuurhut is hooggelegen boven het rijdek. Links de ruimte voor fieters.

De pont is een boogbrugpont, de stuurhut is hooggelegen boven het rijdek. Links de ruimte voor fieters.