Veerdienst Vlissingen langere tijd op halve kracht

De veerboot Willem Alexander, één van de twee SWATH-veerboten tussen Vlissingen en Breskens, is sinds 8 augustus langdurig buiten dienst.

In eerste instantie werd gemeld, dat de veerboot wegens een technisch defect uit de vaart zou worden genomen. Dat defect blijkt een kapotte generator te zijn, een onmisbaar onderdeel van de veerboot. Zo’n generator is niet een apparaat dat zomaar op voorraad is en dat je in een dagje vervangt.

De generator is nu uit de veerboot gehaald en gaat naar de leverancier. Daar wordt onderzocht hoe groot de schade is, en wat er nodig is voor reparatie. Hoe lang de veerboot nog uit dienst zal zijn, is nog niet bekend.

Uurdienst

Volgens exploitant Westerschelde Ferry komt het defect op een ongelukkig moment. In de zomer wordt het veer veel gebruikt door toeristen, en omdat het in de zomer drukker is, wordt dan een halfuurdienst uitgevoerd.

Door het uitvallen van één van de twee veerboten kan er nu slechts een uurdienst worden aangeboden met de overblijvende veerboot Maximá.

Bussen

Om grote drukte de baas te zijn, zullen er in de spitsuren ook bussen via de Westerscheldetunnel rijden. Die bussen hebben een aanhangwagen, waarin fietsen kunnen worden vervoerd.

(24 augustus 2019)