Veerpont Lage Zwaluwe-Biesbosch blijft varen

De veerpont van Lage Zwaluwe naar de Biesbosch blijkt een succes te zijn. In 2017 is er op deze verbinding een pontje gaan varen, alleen in de zomer. In het eerste jaar werden 13.000 passagiers overgezet. Vorig jaar kwam de teller op 19.000, en de verwachting is, dat de teller dit jaar over de 25.000 passagiers zal gaan.

Het succes heeft ook een keerzijde. Per overvaart kunnen er maar maximaal 12 passagiers mee. Op zonnige zomerdagen, waarop veel mensen een fietstocht plannen, kwam het regelmatig voor, dat de pont vol was, en dat mensen drie kwartier moesten wachten op de volgende pont.

Tweede pont

De ondernemer had vorig jaar al aangegeven een grotere pont in de vaart te willen brengen. Dat idee is inmiddels wat bijgesteld, maar naar verwachting zal er volgend jaar (2020) toch wel een tweede pontje erbij komen. Dit jaar moeten passagiers het dus nog even doen met de kleine pont en soms even moeten wachten.

De gemeente heeft voor 2017 tot 2019 een startsubsidie toegekend. De ondernemer heeft aangegeven dat de passagiersaantallen zodanig zijn dat hij verwacht ook volgend jaar te kunnen varen, en dan zonder subsidie.

(4 juni 2019)