Voet- en fietsveer De Kwakel zoekt schippers

Het voet- en fietsveer De Kwakel is op zoek naar nieuwe schippers. Dit veer verzorgt de verbinding tussen de drie aanlegsteigers aan de Kwakelweg, het eetcafé met terras ‘Het Jachthuis’, en het Bommeer. De organisatie en het beheer van dit veer vallen onder de verantwoordelijkheid van Staatsbosbeheer.

Het veer heeft een capaciteit van maximaal 12 passagiers. De vaartijden van het veer zijn seizoensgebonden. In de maanden april en oktober is het veer enkel in de weekenden operationeel, van 11:00 uur tot 17:50 uur. Van mei tot en met september is het veer dagelijks in de vaart, eveneens tussen 11:00 uur en 17:50 uur.

Voor het vaarseizoen, dat medio maart begint, wordt een conceptrooster opgesteld waarbij rekening wordt gehouden met de voorkeuren van de schippers. Gedurende het seizoen is er nog steeds de mogelijkheid om diensten te ruilen.

Aanmelden

Geïnteresseerden in de functie van schipper op ‘De Kwakel’ moeten bij hun aanmelding opgeven op hoeveel dagen zij beschikbaar zijn. Voor deze functie zijn een vaarbewijs en ervaring in het beroepsmatig of recreatief besturen van een motorvaartuig vereist. Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met Arie Portengen via telefoonnummer 06 2000 5288 of per e-mail op [email protected]

(23 januari 2024)