Voetveren later in de vaart vanwege corona

Medio maart 2020 staat het hele leven in Nederland (en in de hele wereld) op z’n kop door het Covid-19 (Corona) virus. Tot nu toe (18 maart) varen de meeste veerponten gewoon door, sommige gaan later in de vaart.

Er wordt wel, zoals in veel winkels, geprobeerd om zo weinig mogelijk fysiek contact met de hand tussen kaartverkoper en publiek te laten zijn.

Rederij Wagenborg, exploitant van de veerdienst naar Ameland (Fr03) en Schiermonnikoog (Gr01/Fr01) laat de veerboten gewoon doorvaren. Het wordt aan de verantwoordelijkheid van de reizigers overgelaten om niet te reizen als men zich ziek voelt.

Vanaf donderdag 19 maart varen de ponten van veerdienst Riveer minder vaak op en neer over de Waal, de Merwede en de Afgedamde Maas. De dienstregeling wordt aangepast op alle verbindingen. De aanpassing houdt in dat de veren op alle verbindingen minder frequent gaan varen.

 

Zomerponten

In Limburg heeft rederij Fransbergen laten weten dat de zomerpontjes over de Maas wat later zullen gaan varen. Normaal is dat vanaf 1 april, maar de start van het seizoen is tot 1 mei uitgesteld. Het gaat hierbij om de veerponten bij Ohé en Laak-Ophoven (Li13), Grevenbicht en Rotem (Li14), Geulle-Uikhoven (Li16) en Neer-Beesel (Li10).

Het pontje bij Cruiquius (De Stroomboot) vaart pas vanaf 1 mei. Het pontje bij de Belgielaan in Haarlem is voorlopig ook uit de vaart.

(28 maart 2020)