Vrouwen stelen hulpbootje in Culemborg

Wat doe je als je laat naar huis gaat en de pont vaart niet meer? Wel, dan neem je gewoon een roeibootje dat naast de pont ligt en roei je naar de overkant.

Dat dachten twee vrouwen die om half twee ’s nachts bij de pont naar Culemborg kwamen. Ze namen een bootje, deden twee zwemvesten aan, pakten een bezem en een schep en roeiden zo naar de overkant. Blijkbaar konden ze niet goed roeien want de boot werd de volgende morgen flink beschadigd teruggevonden op de bodem van de Lek.

Het leek allemaal prachtig, maar waar de twee niet rekening mee hielden was de aanwezigheid van een beveiligingscamera die alles opnam. De politie beschikt inmiddels over een goed signalement, en deelde mee, dat als de vrouwen zichzelf niet zouden melden, dat hun beelden dan online zouden worden gezet in het opsporingsregister. Een paar dagen later hebben de vrouwen zichzelf aangegeven bij de politie.

Mocht u dus als vriend van de veren op deze manier de pont willen nemen hebben, bezin u dan over de vraag of zo’n daad wel zo verstandig is.

(31 augustus 2020)