Waalveren Uiterwaarde uit de vaart om lage waterstand

Recreatiebedrijf Uiterwaarde heeft deze week drie veren uit de vaart genomen in verband met de lage waterstand van de Waal. De veren kunnen de veerstoep niet meer bereiken.

Zaterdag 16 juli bleef als eerste het veer Beuningen-Slijk Ewijk aan de kant, maandag volgde het veer Druten-Dodewaard en dinsdag was het zover voor het Liniepontje (Werk aan het Spoel-Fort Everdingen-Werk aan de Groeneweg). Sinds woensdag is ook het veer Varik-Heerewaarden uit de vaart.

Daarnaast kreeg het pontje Heukelum-Galgewaard dinsdag te maken met motorpech. Het is nog niet bekend wanneer dit veer weer gaat varen.

Vrachtwagens

In verband met de lage waterstand van de IJssel heeft het Wijheseveer aangekondigd geen vrachtwagens en landbouwvoertuigen meer mee te nemen.

Hitteplan

Vanwege de verwachte hoge temperaturen op dinsdag 19 juli bleef een aantal uit voorzorg (hitteplan aan de kant. Het ging onder meer om de veren Amsterdam Amsteldijk-Ouderkerkerdijk en Amstelveen Nesserlaan РOuderkerk aan de Amstel van Recreatieschap Noord-Holland en de veren van het bedrijf Fransbergen Recreatie en Toerisme over de Maas (onder andere Neer-Rijkel en Ophoven-Oh̩ en Laak,

(19 juli 2022)