Cameratoezicht bij De Overkant

De schippers van De Overkant zijn de overlast die jongeren langs het toegangspad en de loopbrug veroorzaken beu. Het bestuur van het fiets- en voetveer tussen Ameide en Lopik overweegt daarom de installatie van een camera om de overlast terug te dringen.

De overlast speelt zich vooral af aan de Lopikse zijde van het pontje. Omdat het voor de politie moeilijk is om daar met de auto te surveilleren, wanen de overlast gevende jongeren zich daar veilig. Sommigen gooien stenen, laten troep achter, spelen luide muziek af en houden geen afstand. Passagiers moeten soms door een haag van jongeren die op de reling zitten. Dat alles komt bij sommigen intimiderend over.

Geen benul

Daarom heeft het bestuur van De Overkant een camera gekocht, die binnenkort wordt aangesloten op de pont. “Dan kunnen we overlastgevers erop wijzen dat er cameratoezicht is en dat we kunnen zien wie het zijn. Die jongeren hebben er geen benul van hebben hoeveel overlast ze veroorzaken. Ze zien het vooral als geintje”, aldus het bestuur in AD Utrecht.

(4 juni 2021)