Drie veerponten in Rotterdam in exploitatie bij Watertaxi

Drie veerponten in Rotterdam gaan van exploitant wisselen.

De concessie van de Waterbus loopt in 2020 af. Al eerder konden we in deze rubriek melden, dat de exploitatie van de lijnen van de Waterbus rondom Dordrecht en de lijn naar Rotterdam overgaan naar de combinatie van Aqualiner en Swets ODV.

Kortgeleden is bekend geworden, dat de exploitatie van drie lijnen in Rotterdam overgaat naar de Watertaxi, het bedrijf dat de watertaxi’s (op aanvraag) in de regio Rotterdam exploiteert. Het gaat om de huidige lijnen 18 (Rotterdam Willemsplein – Heijplaat), 19 (Piekstraat – Plantagelaan) en de ‘pont op zuid’ (Charlois-Katendrecht).

Bij de eerste van deze (lijn 18) komt er een flinke verandering. Op dit moment vaart deze lijn in de lengterichting van de Nieuwe Maas met haltes bij de Erasmusbrug, in Katendrecht, in de St.Jobshaven en bij de Heijplaat, met in de spits ook een verlenging naar Schiedam. In de toekomst gaat deze lijn varen tussen de Heijplaat en de Marconistraat, waar een goede overstap mogelijk is op diverse openbaar vervoerlijnen zoals de metro en de tram.

Bij de wijziging zullen ook nieuwe boten worden ingezet. Vier met een capaciteit van 40 passagiers, en drie voor 12 personen. De wijziging zal ingaan per begin 2022.

(29 mei 2020)