Groep bewoners wil dat halte Dordrecht Hooikade weer opengaat

Een groep bewoners van Dordrecht, Zwijndrecht en omgeving is een petitie gestart om de aanlegplaats Dordrecht Hooikade ook in de wintermaanden open te houden. Sinds per 1 januari 2022 de Waterbusverbindingen in het Rijnmondgebied in beheer zijn overgegaan naar Blue Amigo Waterbus is de halte Hooikade van november tot en met maart buiten gebruik.

De Waterbus tussen Zwijndrecht en Dordrecht Hooikade was jarenlang een snelle veerverbinding. Volgens de bewoners was het veer voor mensen zonder auto, zoals scholieren, een onmisbare verbinding voor het bereiken van scholen, familie, ziekenhuis en andere voorzieningen. Bovendien zouden andere vormen van openbaar vervoer naar dit deel van de stad ontbreken.

“Niemand is geïnformeerd over het verdwijnen van deze veerdienst. We zien dagelijks veel mensen voor het gesloten hek staan”, aldus de initiatiefnemers.

Schoolverkeer

De bewoners noemen het voorbij varen van halte Hooikade in de winter een ongewenste ontwikkeling. Met name in de periode oktober tot april is meer schoolverkeer dan in de zomer, vinden ze. Met de petitie vragen ze de gemeenten Dordrecht en Zwijndrecht en de provincie Zuid-Holland het beleid te heroverwegen, zodat de verbinding Hooikade Dordrecht – Veerplein Zwijndrecht in de vaart blijft. “Ook in de wintermaanden.”

De petitie is te vinden op hooikadeveerplein.petities.nl

(5 januari 2022)