Nieuwe vaarlocatie voor de Annemieke-IJveer 35 gezocht

De heer Frank Hemminga zoekt een nieuwe bestemming voor veerpont IJveer 35, die door GVB-veren wordt afgestoten. Het schip is gekeurd als passagierschip voor de vaargebieden 2,3 en 4 met achterklep en zijklepjes. Dat betekent dat er een buiten een veerdienst ook rondvaarten mee gemaakt mogen worden.

Het schip is in 1957 gebouwd in Zwolle i.o.v. het bedrijf ‘Ketjen’ in Amsterdam Noord voor het overzetten van haar personeel. De boot kreeg de naam MS Annemieke, genoemd naar de dochter van de directeur.

GVB-Veren nam het vervoer en later ook het schip over en zette het nadien in op alle veerlijnen en voor bijzonder vervoer in en om Amsterdam, o.a. op trip naar forteiland Pampus. Ook daarbuiten maakte zij uitstapjes, o.a. voor SAIL Den Helder in 2007; in 2008 onderhield zij een dienst tussen Hoek van Holland en de Tweede Maasvlakte. Haar naam werd gewijzigd in IJveer 35.

Wendbaar

IJveer 35 is SI- gekeurd voor 120 personen.  IJveer 35 is een snel, wendbaar schip dat voor meerdere doeleinden te gebruiken is. De Annemieke heeft op voordek een overdekte roef met langszitbanken voor 20 personen. Ook is hier een toiletruimte, en een kast met reddingmiddelen.

Er staat sinds 2008 een nieuwe Caterpillar-motor in van 150 kW/203 PK, elektrische boegschroef van  18,5 kW/40 pk. Tevens is achteraan een hydraulische laadklep aangebracht. Het achterdek werd in 2015 voorzien van een aluminium overkapping met – uitneembare- zeiltentramen.

Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met de heer Frank Hemminga, e-mail: hempor@xs4all.nl en telefoonnummer 06-81 41 44 41.

(22 september 2021)

IJveer 35 ook bekend als de Annemieke is te koop.