Onbekend wanneer de Blankenburg weer vaart tussen Maassluis en Rozenburg

Er is nog steeds veel onduidelijkheid over wanneer de veerboot Blankenburg weer kan varen tussen Maassluis en Rozenburg. Nadat de boot maandenlang stil heeft gelegen vanwege problemen, is het herstelproces eindelijk begonnen. Maar er zijn nog veel problemen te overwinnen.

De boot kan op dit moment alleen fietsers en voetgangers vervoeren en geen auto’s, zoals oorspronkelijk de bedoeling was. Het herstel is lastig omdat er eerst asbest moet worden verwijderd en de boot grondig moet worden ge├»nspecteerd. Onbekend is hoe lang het herstel zal duren, omdat het afhangt van wanneer de benodigde onderdelen geleverd worden.

Schippers gezocht

Damen, het bedrijf dat nu de veerboot beheert, is op zoek naar schippers en medewerkers die helpen bij het vervoer van passagiers. Mensen die graag op de pont willen varen maar geen ervaring hebben, kunnen een opleiding volgen om te leren hoe ze op de boot kunnen werken.

De Blankenburg heeft sinds vorig jaar oktober stilgelegen bij een scheepswerf omdat de vorige eigenaar, AquaSwets Veren, failliet ging en geen geld had voor reparaties. De provincie Zuid-Holland heeft de boot inmiddels gekocht van de curator die het faillissement afhandelt. In eerste instantie dacht men dat het herstel zes tot acht weken zou duren, maar nu zegt Damen dat het vier maanden kan duren voordat de boot weer kan varen.

Deskundigen geweest die de boot hebben gecontroleerd en reparaties hebben aanbevolen. Damen zegt dat deze deskundigen gedurende het hele proces zullen helpen, niet alleen bij de reparaties.

(14 november 2023)